Over GLFB

Missie & Visie

In oktober 2015 is de Vereniging “Genootschap van Limburgse Familie Bedrijven” (GLFB) opgericht, om het genootschap samen met de leden vorm te geven en de actieve betrokkenheid en inspraak te vergroten.

Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Nederlandse economie. Gezien het belang van familiebedrijven voor de (Limburgse) economie en de cultuur, kracht en dynamiek, zijn er specifieke vraagstukken en thema’s die spelen. Bijvoorbeeld omtrent bedrijfsopvolging, goed bestuur, familie statuten, communicatie tussen familieleden, eigendom in familiebedrijven of conflicten. We geloven dat het waardevol is om te kunnen klankborden ten aanzien van thema’s die spelen, met gelijkgestemden van andere familiebedrijven dicht bij huis (Limburg).

Onze missie is om familiebedrijven in Limburg te verbinden en elkaar te versterken. We maken het mogelijk dat familieleden betrokken bij de Limburgse familiebedrijven - als DGA, eigenaar of directielid - elkaar ontmoeten.

Het GLFB is een vereniging met een exclusief karakter, gefocust op de specifieke behoeftes van familiebedrijven en levert om die reden een toegevoegde waarde aan Limburgse familiebedrijven tov bestaande netwerken.

Het GLFB biedt een veilige en discrete omgeving, waar betrokkenen open hun positieve en negatieve ervaringen, zorgen, trots, passie en emoties binnen hun familiebedrijf kunnen delen. Het is geen genootschap om producten of diensten aan te bieden.

Het GLFB organiseert minimaal 3 kwalitatieve en hoogwaardige bijeenkomsten per jaar, waar door middel van interessante sprekers, ronde tafel gesprekken en een informeel samenzijn kennis en ervaringen worden gedeeld, contacten gelegd en inspiratie opgedaan.

In de toekomst willen we uitgroeien naar een vereniging met ca 75 leden, zodat we door omvang in staat zijn blijvende waardevolle bijeenkomsten aan te bieden, met een interessant programma en bijzondere sprekers, met behoud van een open en vertrouwelijke sfeer.